2013年1月9日水曜日

The Japanese Osechi!

明けましておめでとう!
ハロー2013年!

SayakaもPitchounetteちゃんも、おいしそう~な朝ごはんだね。
やっぱり朝ごはんの風景っていいなぁ。。


さて、今年も楽しいこと満載の予感です。
みんなの活躍を期待しつつ、、、
私の実家のお正月ごはんを紹介します。


A Happy New Year!!
And hello,2013!!
I wish you many many successes in this year...

Then, I'll show you the special dishes for a New Year.






おせち!
今では買う人が多いみたいだけど、うちはいつも全部作ります。
でも食べたいものだけね、、、
あと、お雑煮もね。
元旦に家族で食べるの。

ふつう、おせちって一の重があっさりしたもの、
二の重が肉や魚、三の重が煮しめと決まっているんだけど
我が家は二の重が母の好きな黒豆一色、、、(笑

一の重には、焼き鮭、紅白煮なます(柚子釜で)、きんぴら牛蒡、酢蓮、かまぼこ、岩石卵、数の子が入っています。
それに我が家の正月には必ず登場する豚の角煮、頂き物の昆布巻き、手作りソーセージ、などなど、、、書ききれない!


This is the "Osechi"!! that is specially prepared New Year’s food in japan.
Nowadays many peaple buy it, but my familly cook that every year,
but we cook that just only we want to eat...
On New Years, I eat that and zoni with my family.

The menu is...
Grilled salmon/ Pickled carrot and radish with vinegar/ Fried burdock root/ Pickled lotus root/
Boiled egges/ Steamed fish paste/ Salted herring roe/ Rolled kelp with fish/
Sweet black beans/wienerwurst/ Japanese style simmered pork,  and more...



そして、これは善哉(ぜんざい)!うちの畑で採れた小豆で炊いたの。
餅もうちでついた!
And this is a "Zenzai". Cook with azuki beans that grown in my mother's feld.


たのしいお正月でした~
NYもフランスも、正月はクリスマスの延長ってイメージだけど、どうなのかな?
I was very enjoyed New Year's holiday.
I think,New Year is a continuation of the christmas, in  NY and France,
isn't it?

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