2013年4月15日月曜日

Usual Dishes in Spring 春のご飯

Hi, this is Ulala.
It's April,
In Japan the new term begins in April at school.
My hubby who teaches a high school so he has gotten busy.

Well...Here are our spring dishes.

うららです!
4月。
教員をしている夫は新学期が始まってばたばたしてるよ。
さて、我が家のこのごろのご飯。
春の食材が少しずつ並ぶようになりました。



One day's my home supper.
 Fried new onion flavord with soy-sauce and butter,
Taro poteto, spear squid and scallion boiled with miso,
Carrot salad,
Miso soup (Tofu, Spinach, Enoki mushroom).

ある日の晩ごはん。
新玉ねぎの蒸し焼き醤油バター、
烏賊と里芋とわけぎの酢味噌煮、
人参のサラダ、
味噌汁(豆腐、小松菜、えのき茸、合わせ味噌)




 Fried taro potato and scallion with miso or mustard and soy sauce,
Sauteed okara,
Miso soup (Tofu, Enoki mushroom, Aburaage, Scallion).


里芋とわけぎのごま油焼き(味噌、またはカラシしょうゆで)、
おからの炒り煮、
味噌汁(豆腐、えのき茸、油揚げ、ネギ)



 It's a breakfast.
Omelet with sakura shrimp and scallion,
Carrot salad,
Miso soup(Enoki mushroom, Wakame, Tofu, Scallion),
and Rice with tsukemono.

これは朝ごはん。
あみえびとわけぎの卵焼き、
人参のサラダ
味噌汁(えのき茸、わかめ、豆腐、ネギ)、
ご飯にしば漬け


There are lots of vegetables,
I love vegetables!!

うーん、野菜いっぱいでうれしいね。


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 By the way,I found Angelina's Mont blanc in FIGARO japon!
That was in Pitchounette's last update.
I wanna try it!!! 

ところで先日Pitchounetteちゃんが載せていたアンジェリーナのモンブラン、
雑誌FIGAROにも載っていた~~
私も食べてみたい!





2 件のコメント:

  1. うららちゃんの食卓はいつも素敵~品数も素晴らしい!私も見習いたい。まさに妻の鏡だね。 ちょっとしばらくあいちゃったけど土日くらいにアップしまーす!

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    1. 品数多いかしら!?
      いつも2品ほどよ、、、笑

      新しい投稿待ってまーす :)
      ふだんの食事がぜひ見たいよ!

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