2013年1月25日金曜日

♥Japanese Traditional Sweets♥

ハロー、うららです。
先日とってもかわいいお菓子をいただいたよ。
名古屋の和菓子屋さんの作っている和三盆糖を使ったお菓子です。

Hi girls, this is Ulala.
The other day, my friend gave me some cute sweets.
This is a traditional Japanese sweets (we call that "Wagashi") made of Wasanbon-sugar.
 that prodused by a Wagashi Confectioner in Nagoya.



日本に住んでいても、あまり伝統的な和菓子を食べることってないよね。
でも和菓子ってすごく乙女心をくすぐるとおもう!
だって、生菓子でも、「秋の山」とか、「せせらぎ」とか、「山茶花(さざんか)」とかさ、
全部に素敵な季節の名前がついているんだものーー

ときめきお菓子です。

ちなみに、お菓子と一緒にいただいたのは、焙じ茶ラテ。
緑茶葉を手鍋で焙じて(炒って)からお茶を淹れて、さらにミルクを加えるのです。
「え!」って思うかもしれないけど私は好き。
フォームドミルクにしてカプチーノ風にすると更にいいよ。
でも和菓子に一番合うのはやっぱり抹茶だよね~、、、えへへ

I living in Japan, but I don't eat Wagashi very much.
But I think they are so so cute!
Each of them has a name,
for example "maple-viewing", "The murmur of the brook ", "a Camellia sasanqua" and more...

They gave me "Doki Doki".

By the way, I drank "Hohji-cha Latte" with those cute sweets.
How to make the Latte,
You make tea with roast green tea leaves,and add milk!
That's all ;)
But...I recommend you to drink with Wagashi is Matcha!! hahaha


Have a good tea time!

2 件のコメント:

  1. とってもかわいいねーーー!名前もすごく素敵♡ロバートを連れて行ってあげたいな~;)

    返信削除
  2. でしょお〜〜
    すんごくかわいいよね!
    京都の伯母さんの家で、
    きちんと淹れたお茶と一緒にいただいた和菓子は忘れられないよ。

    返信削除